Contactează-ne
Despre Noi
,,Educatia voastra, datoria noastra”
Pasteur s-a născut în 1822 la Dole, un sat mic din regiunea Jura din Franța. În 1825, familia s-a mutat la Marnoz, și apoi, în 1830, la Arbois. În timp ce studia la colegiul din Arbois, și-a descoperit un talent pentru pictură. S-a mutat la Paris, dar s-a reîntors la Arbois, dezamăgit de experiența sa artistică în capitala franceză, și și-a luat bacalaureatul în litere (în 1840) și apoi, după un eșec, în 1842, și pe cel în științe matematice. Apoi, în 1843, a fost admis la École normale supérieure la Paris, pe care a absolvit-o în 1847, susținând două teze, una de chimie și alta de fizică.
Misiune
Urmărim să dezvoltăm potenţialul şi aptitudinile elevilor, cât şi a motivaţiei acestora pentru formarea abilităţilor şi a competenţelor profesionale ale profesiei pentru care se pregătesc. Promovarea excelenţei la nivelul tuturor activităţilor va genera absolvenţi capabili să asigure intervenţia eficientă în orice situaţie pentru redarea speranţei de viaţă prin prevenirea şi tratarea bolnavilor pentru a recâştiga sănătatea.
Viziune
Dorim să devenim o şcoală de referinţă, europeană, flexibilă, un furnizor de educatie puternic angajat în dezvoltarea comunităţii, capabil să ofere servicii educaţionale de înaltă calitate şi performanţă. In actualul context socio-economic promovăm un dialog deschis şi permanent cu partenerii sociali şi educaţionali.
Mesajul Managerului
Infiintarea si aparitita scoli ,,Louis Pasteur” Dej este un rezultat a nevoii comunitatii dejene de a forma asistenti medicali si putem considera continuarea unei traditii locale. Infiintarea scolii a fost un obiectiv al ANMRF asociatie care patroneaza scoala. Misiunea scolii este formarea unor specialisti in domeniul medical la nivel European. Scoala foloseste curricula nationala respectand standardele europene. Scoala a contribuit la policil educationale fiind o scoala ce s-a implicat in formarea politicilor educationale concretizand in elaborarea unei curricule pentru specializarea asistent medico – social aprobat de guvernul romaniei in 2002. Din anul 2001 calitatea invatamantului este o marca inregistrata la O.S.I.M. Bucuresti. In 2008 Scoala Postliceala este acreditata de A.R.A.C.I.P. iar intr-un clasament national se situeaza pe locul 7 privind ordinea acreditarilor date de ARACIP, iar pe clasament judetean pe locul 1 fiind prima scoala acreditata in judetul Cluj. Suntem memebru fondator al Uniunii Nationale pentru Dezvoltarea Invatamantului Particular Preuniversitar din Romania. Din 2011 facem parte din ECNAIS cu drepturi depline. Daca ne comparam obiectiv rezultatele scolii putem spune ca scoala indeplineste misiunea iar elevii nostril se clasifica printre primele locuri in diferite examene si concursuri la nivel judetean. Foarte multi din absolventii nostrii lucreaza in diferite institutii in U.E. si SUA, fapt care demonstreaza nivelul de pregatire professional primit la scoala postliceala LP Dej. Evaluarea externa periodica in conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 75/2005, privind asigurarea calitatii educatiei, prin Legea nr. 87/2006cu modificari si completariulterioare art. 33 ai ar. 40. Atestat privind nivelul calitatii educatiei a Sc. Postliceale ,,Louis Pasteur” Dej cu nr. iG3/55 418/11.06.2012. Pentru aceste succese multumesc si felicit elevii, profesori, administratia care au contribuit la aceste rezultate sumar amintite in acest mesaj. Urez tuturor elevilor cadrelor mult succes.
Cercetări științifice
Întreprinde cercetări de cristalografie și descoperă fenomenul de izomerie. Este numit profesor la noua Facultate de Științe din Lille, unde face o descoperire capitală, și anume demonstrează că levurile din drojdia de bere sunt ființe vii care provoacă procesul de fermentație. Prin lucrările (1858-1864) sale infirmă pentru totdeauna teoria generației spontane. Începând din 1865, studiază o maladie care decima viermii de mătase și reușește să identifice fluturii bolnavi și să le distrugă ouăle, înainte ca întreaga crescătorie să fie infestată. În acest timp, în Germania, Robert Koch demonstrase experimental că un anumit tip de microbi provoacă o anumită maladie specifică. Pasteur este cucerit de acest nou domeniu al biologiei și reușește să izoleze germenul numit apoi stafilococ. În următorii ani se declanșează o adevărată cursă între Germania și Franța în această ramură a științei care se va numi microbiologie. Împreună cu colaboratorii săi, Pasteur pune la punct un vaccin împotriva holerei, pe care îl aplică cu succes în 1881. Cercetările sale asupra turbării încep în 1880. Pasteur constată că măduva spinării de animal infectat uscată ar putea împiedica apariția acestei grave îmbolnăviri. După multiple încercări de a obține un preparat cu calități de vaccin și după multe ezitări, Pasteur face prima încercare la un copil mușcat de un câine turbat. La 6 iunie 1885, începe prima serie de injecții și, trei luni mai târziu, copilul este salvat. Academia de Științe a Franței decide crearea unei instituții destinate tratării turbării. Este ceea ce se va numi mai târziu celebrul Institut Pasteur. Louis Pasteur este considerat pe bună dreptate unul din binefăcătorii omenirii. După moartea sa, survenită la 28 septembrie 1895, se odihnește într-o criptă din institutul care îi poartă numele.
Echipa manageriala - Menbrii fondatori
Fuleki Aron – Presedinte
Fuleki Attila – Vicepresedinte
Lahodni Angela-Ana – Secretar
Chifan Victoria-Adriana – Membru
Fuleki Attila-Robert – Membru